Zomervakantie tips

26 februari 2009 door  
Geplaatst in Vakantie en een dagje weg

ZomervakantieHet lijkt nog ver weg, maar toch zijn we allemaal al druk met plannen voor de zomer vakantie. Sommige zijn voorzichtig door alle commotie van de krediet crisis, wat je ook gaat doen deze zomer, maak er samen met je gezin een ontspannen tijd van. Van voorzorg tot inpakken ik heb wat tips voor je verzameld om jullie zonder stress te laten vertrekken. Lees de tips, kijk wat handig is voor jou en vul het aan met jou eigen wensen. Bon voyage!

Wees bewust van je bagage

Ga je met de auto op vakantie, realiseer je goed Less is more, maak bewuste keuzes bij het inpakken al heb je nog zoveel ruimte in je auto kinderen kunnen goed spelen met relatief weinig. Op het strand kunnen kinderen uren zoet zijn met een schepje en een emmertje. Voor de grotere kinderen een duikbril, zwemband en fluor kleuren staafjes om op te duiken van de bodem van het zwembad geeft uren speelplezier.

De reisapotheek

Bij het inpakken van je toilettas moet je goed rekening houden met jullie bestemming. Blijf je in Nederland dan is een neusspray, diaree remmers een anti muggen stick en paracetamol vaak voldoende. Denk goed na over je basis voorraad. Ga je naar een tropische bestemming dan is een goed geladen geneesmiddelen tas vaak raadzaam. Vooral als je de taal niet goed spreekt, kun je je voor vertrek beter goed laten informeren wat een handige geneesmiddelen bagage is.

De juiste keus van kleding

Zoals bijna iedereen spreek je iedere keer weer met jezelf af om niet teveel kleding mee te nemen, toch lukt dit de meeste van ons niet. Voor een zonzekere bestemming heb je zeker niet veel nodig, overdag draag je vaak zwemkleding en in de avond is een vestje zeker wel handig. Met een vakantiepak wasmiddel kun je iets schoon spoelen en door de hoge temperatuur is dit snel weer droog. Een houvast is drie bovenstukken op één onderstuk. Voor de kinderen een shirt met lange mouwen tegen de zon en voor muggen beten. Een bestemming met een wisselend klimaat, kies dan voor laagjes kleding. Beter extra shirts dan één dikke trui.

Online documenten archief

Maak van al je reisdocumenten een kopie, je paspoort, rijbewijs en tickets laat deze achter bij de thuisblijvers. Een kopie van reisverzekeringen en bankpassen kan ook een hoop ellende besparen. Bij verlies of diefstal kunnen de thuisblijvers op deze manier ook actie ondernemen. Lang leven het internet, een Hotmail of Gmail adres is wereldwijd op in te loggen, scan al je documenten en maak een digitaal archief. Zet daarin belangrijke telefoonnummers, codes van bankpassen, reisverzekeringen zodat je ten alle tijden je gegevens online kan ophalen indien dat nodig is.

Zorg dat je een checklist bij de hand hebt, zodat je niets vergeet.
Inpakken en wegwezen, fijne vakantie

Reacties

1 Reactie op "Zomervakantie tips"

  1. Camping Bella Italia op 6 november 2011 15:16 

    Een leuk vakantie adres is camping bella italia! Alles wat een kind zoekt is aanwezig en ook nog leuk voor de ouders.

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...