Weg met die goede voornemens

22 december 2010 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

weg-met-de-goede-voornemensBij slechts 1 op de 8 mensen die goede voornemens maken, blijkt de poging een jaar later succesvol te zijn geweest. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit. Dus als jij die ene persoon blijkt te zijn, wijk dan niet af van je goede voornemens. Voor de andere zeven mensen heb ik een ander voorstel. De laatste weken ben ik op een andere manier het jaar aan het afsluiten, als voorgaande jaren. Heb menig gedachten laten gaan over de goede voornemens die wij als mens doen rondom de start van het nieuwe jaar. Jezelf iets beloven, wilskracht moeten tonen en het heel lastig maken voor jezelf, daar stop ik per direct mee. Waarom met oud en nieuw en waarom niet als je voelt dat je er klaar voor bent? De conclusie: zodra wij goede voornemens maken, betekend dat we ontevreden zijn geweest over situaties van afgelopen jaar. Maar hoe lang we ook stil staan bij de dingen die verbetert kunnen worden, het krijgt een negatieve wending. Terug kijken heeft geen zin, maar vooruit kijken geeft veel meer waarde in het leven. Met een positieve gedachten het jaar afsluiten krijgt het een heel andere beleving.

Weg met de goede voornemens

Schrijf voor jezelf eens op wat je aankomend jaar exact hetzelfde gaat doen als afgelopen jaar. Waar had je een goed gevoel bij en wat maakt jou als mens wie je bent? Noteer alle hoogte punten van afgelopen jaar, schrijf het op voor jezelf. Het is ook leuk om de hoogtepunten van je partner te noteren en hem die te overhandigen met de jaarwisseling, ook leuk voor je kinderen. Schrijf je leuke herinneringen op van afgelopen jaar, of waar je vind dat je kind mee uitspringt. Je kan van alles opschrijven als het maar positief is, het is leuk om er mee bezig te zijn en ook erg leuk om te ontvangen. Noteer alle complimenten van afgelopen jaar, die jij het ontvangen en die je hebt uitgedeeld. Schrijf het mooiste compliment extra groot op, het geeft vertrouwen in jezelf. Waarom kun je niet tegen jezelf zeggen hoe leuk en gaaf mens je bent? We kunnen net zo vaak het tegenover gestelde zeggen.

Wees tevreden zijn met wie je bent

Het is net even anders denken, anders voelen, hou van het leven en pak je kansen. Vergeet niet voor het nieuwe jaar, dat kleine veranderingen een groot resultaat kunnen hebben. Het kan verassend fris in je hoofd werken! Neem eens een andere route naar je werk, of slaap eens aan de ander kant van het bed. Je bent op je aller best wanneer je tevreden bent met wie je bent.

Goed is goed genoeg voor in 2011!

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...