Waar liggen de valkuilen in een relatie?

13 december 2008 door  
Geplaatst in Liefde & Lust

verliefd-koppel-zondondergangUit onderzoek is gebleken dat de grootste valkuil binnen een relatie te weinig quality-time aan elkaar én met elkaar te besteden. Door elkaar te weinig aandacht te geven, weet je niet wat de ander bezig houdt. Met bezig houden bedoel ik dan, écht weten wat er je partner om gaat. Zijn of haar gevoelens & gedachten. Als je allebei niet meer met elkaar bezig bent, weet je de ander ook niet meer vrolijk te maken. Je blijft allebei een individu, maar leef je in elkaars gedachten en je zal zien dat er een wereld voor je open gaat.

Bestuur samen het schip dezelfde richting

Zodra je niet weet of de ander zich zorgen maakt of waar zijn dromen en of toekomst idealen liggen dan kun je samen niet hetzelfde schip besturen. En dezelfde richting op varen. Verlies niet het respect in elkaar, dit is ook een grote valkuil. Respecteer je partner, probeer elkaar te leiden zodra er irritaties zijn maar blijf respect houden. Hoe kom je samen niet in een sleur, jullie bevinden zich samen in een miniorganisatie beschouw je relatie op deze manier en je weet dat eraan gewerkt moet worden. Een relatie gaat niet vanzelf, door alle input van buitenaf word je gevormd dit gebeurt automatisch, vaak heb je er geen erg in. Door te overleggen in jullie miniorganisatie, weten jullie welke koers jullie uit varen zo hou je het vizier scherp. Er zijn tenslotte twee kapiteins op het schip, alleen door samen te brainstormen en te praten vaar je dezelfde koers. Door te overleggen kan de ander anticiperen en de boot bijsturen. Goede communicatie en respect zijn de sleutelwoorden voor een goede relatie.

Wat is een goede relatie?

Om dat te beantwoorden is lastig want iedereen heeft andere wensen binnen een relatie. Maar Respect voor elkaar is toch zeker een echte must. Samen kunnen praten en overleggen, wetende dat het niet uit de hand gaat lopen en dat je weet dat je na het gesprek samen weer verder kan. Wanneer je samen dingen onderneemt en weet dat de ander achter je staat. En dat je allebei blijft accepteren dat de koers die jullie uitzetten voor de toekomst, regelmatig zal moeten worden bijgeschaafd. Accepteer dit en blijf voor jezelf afvragen of deze koers nog steeds bij jou past. Wees eerlijk tegen jezelf, dat kan alleen door te weten wie JIJ bent.

En wat als er kinderen in de relatie komen?

Ik moest zelf echt wennen vanaf het moment dat er kinderen in het spel komen, de afhankelijkheid die je dan krijgt binnen een relatie is niet van te voren in te denken. Alles gaat vanaf dat moment in overleg. Je eigen vrijheid en de vrijheid binnen je relatie is vanaf dat moment verandert. Alles moet worden gepland, of dat erg is? Nee als het goed is niet, op het moment dat je blijft praten en samen de koers blijft bepalen is er weinig aan de hand. Focus je op de leuke dingen van het hebben van kinderen en op hetgeen wat je zelf wil.

Papa’s en mama’s zijn niet sexy maar een vriend en/of vriendin wel

Blijf samen ( dus zonder kinderen) leuke dingen doen. Voel je geen slechtere ouders op het moment dat je de kinderen een avondje of nachtje naar de oppas doet. Door de energie die jullie samen krijgen van een avondje uit, zijn jullie ook gezelligere en leukere ouders. Op zo’n avond kun je samen bijkletsen en je weer verbonden voelen met je partner. Praat als partners met elkaar op zo’n avond en niet als papa & mama. Je moet gewoon af en toe uit die rol van ouders kunnen stappen om zo samen weer tot elkaar te groeien. In eerste instantie wilde ik niet aan deze tip geloven, maar een dierbare vriend heeft ons die tip gegeven en deze tip is GOUD waard.

Reacties

1 Reactie op "Waar liggen de valkuilen in een relatie?"

  1. judith op 5 maart 2010 21:03 

    Ik ga deze uitprinten en onder manlief zijn neus duwen.
    Gelukkig heb ik 6 bioscoopbonnen gekregen voor m’n verjaardag.
    Dus nou moet hij wel met me uit.

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...