Voorkom stress tijdens de feestdagen

14 december 2010 door  
Geplaatst in Ouderschap

kerst-inkopenStress rondom de feestdagen, herkenbaar? De decembermaand is nou eenmaal een drukkere maand dan andere maanden. De maand zit gevuld met feestelijkheden. Het foldermateriaal dat door de brievenbus valt, geeft je inspiratie voor een feestelijke diner of voor een cadeau. De maand december is voor iedereen een duurdere maand qua uitgaven. Het is dan ook goed om na te denken over het uitgave patroon, zodat je niet later voor verrassingen komt te staan. Als je goed voorbereid aan de slag gaat, vermindert een hoop stress en teleurstellingen.

Voorbereiding tips

Probeer een budget vast te stellen voor cadeaus, verspreid desnoods de aankopen. Een budget vast stellen voor het feestdiner en andere lekkernijen. De uitgave voor de uiterlijke verzorging want menig vrouw koopt toch wat extra’s rondom kerst. Of het nou gaat om een sprankelend outfit, een extra bezoekje aan de schoonheidsspecialist of een mooie make-up. Neem alles mee in je extra uitgaven patroon. De uitdaging voor kerst 2011, minder uitgaven maar er niet minder sprankelt uitzien aan het kerstdiner.

Voorkom stress, begin optijd met kerst aankopen

De gemiddelde Nederlander koopt op de laatste dagen voor kerst zijn cadeau, met alle gevolgen van dien. Winkelstraten puilen uit, en nee-verkoop komt dan regelmatig voor. Artikelen zijn uitverkocht, worden vaak ook niet meer aangevuld aangezien begin januari de Sale weer voor de deur staat. Doe je een bestelling bij een webwinkel, hou dan rekening met langere levertijden. Bestel op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Met deze tips hopelijk minder gestrest de feestdagen in, fijne dagen en een onvergetelijke 2011 gewenst namens jijmoeder.

Reacties

1 Reactie op "Voorkom stress tijdens de feestdagen"

  1. feestdagen 2011 op 14 december 2010 21:05 

    Uiteraard van het zelfde gewenst allemaal !

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...