Veiligheid voor kinderen rondom school

17 november 2009 door  
Geplaatst in Ouderschap

veilgheid-rondom-schoolIedere ochtend weer als ouder die strakke planning om alles en iedereen op tijd de deur uit te krijgen. Je kan het niet verantwoorden naar je werkgever om te laat te komen, dus als het maar iets tegen zit zijn we snel geneigd om de auto te pakken. Kinderen worden naar school gebracht en gehaald met de auto, of de afstand nu groot of klein is maakt vaak niet uit. Het heeft te maken met tijdsnood op de vroege ochtend. Met als gevolg dat het het rondom de scholen veel te druk is met auto’s, de veiligheid van onze kinderen lijd hier onder.

Navigatie systeem moet worden aangepast

Een gevaarlijke situatie voor de kinderen die wel op de fiets naar school gaan, de drukte van ouders die hun kinderen brengen met de auto en dan ook nog het gewone verkeer wat op de weg rijdt. Wist je dat één derde van de ongevallen met kinderen gebeurt onderweg van school naar huis of van huis naar school? Veilig verkeer Nederland is al jaren druk om dit probleem op te lossen, nu willen ze het volgende gaan doen. Alle fabrikanten die navigatiesystemen ontwikkelen moeten een advies route geven, zodat de omgeving van scholen word vermeden. Het systeem moet zo worden aangepast dat er minder auto’s de route langs de school nemen, in de route kaart van het navigatiesysteem kunnen alle school locaties ingevoerd worden. Op basis hiervan kan het route advies geïnstalleerd worden.

Zorg voor een veilige omgeving voor kinderen

Een goed plan vind ik persoonlijk, maar of dit nou de oplossing is dat denk ik niet. Het gewone verkeer en het vrachtverkeer zal op deze manier moeten afnemen, maar het meeste verkeer zit rondom de scholen toch bij de ouders die hun kinderen weg brengen. Gemak dient nou eenmaal de mens, maar mogen we zo denken als het om de veiligheid van onze kinderen gaat. Het initiatief ligt hier écht bij de ouders, laat je auto eens wat vaker staan en pak de fiets.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...