Tradities rondom de jaarwisseling

27 december 2009 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

oud & nieuwDe jaarwisseling brengt ons allemaal naar de toekomst. Heel even het gevoel dat de tijd stil staat als de klok 24uur slaat, maar de klok tikt door op naar een nieuw jaar. We toasten en wensen elkaar een onvergetelijk nieuw jaar. Een blik terug op de dingen die we goed en fout hebben gedaan, hieraan koppelen we meestal goede voornemens. We proberen te leren van de fouten die er gemaakt zijn, eigenlijk willen we niets anders dan gelukkig zijn en elkaar gelukkig maken. Geluk moet je zelf creëren, heb jij het vermogen om alles en iedereen positief te benaderen? Soms best ingewikkeld, al klinkt het zo eenvoudig. Geluk draait om jou eigen  gedachten en om jou houding ten opzichten van de medemens. Geloof in jezelf en weet dat de toekomst ook voor jou veel moois in petto heeft, als je op deze manier denkt ziet je toekomst er veel mooier uit. Buitenom de goede voornemens die we met de jaarwisseling doen zijn er nog een paar andere bekende Nederlandse tradities rondom de jaarwisseling.

  • Een schaal oliebollen mag in de meeste gezinnen niet ontbreken. Bakkerijen staan met een kraam buiten,om de menigte buiten de deur te houden. Of je ze nou koopt of zelf maakt, een oliebol hoort echt bij het vieren van oud en nieuw.  Leuk om te weten: De meeste onder ons laten vaak een oliebol staan omdat we weten dat het een echte dikmaker is. Als je nu weet dat een appelflap ruim 560 calorieën bevat en een oliebol 120 calorieën, kun je er best een paar nuttigen.
  • Letterlijk knallen we het nieuwe jaar in, door de champagne te ontkurken en met elkaar te proosten. Bij een geslaagd oud en nieuw hoort echt een glaasje champagne. Als je iemand bent die er van houdt om nét iets extra’s toe te voegen,  zou je om het randje van je champagne glas een mooi suiker randje kunnen maken. Bereidt dit s’middags voor, zet twee bakjes klaar 1 met water en 1 met suiker. Dompel de bovenkant van het glas in het schaaltje water en vervolgens in de suiker, laat het drogen en geniet van de smaaksensatie die dit laagje toevoegt bij het drinken van jou glaasje bubbels
  • Ieder jaar word en massaal vuurwerk gekocht en af gestoken met oud en nieuw. Prachtig is het, de kleuren dn de geluiden magisch hoe de lucht in alle vormen en kleuren verandert. Helaas gebeuren er tijdens de jaarwisseling vreselijke ongevallen met vuurwerk.
  • Door menigeen word er met oud en nieuw een staatslot gekocht, vaak word dan ook het programma bekeken op televisie. Als de televisie niet op het kanaal staat van het festival staatsloterij, dan word en wel naar een cabaret voorstelling gekeken. Door andere gezelschappen word er vaak een spel gespeeld, hoe je oud en nieuw ook mag vieren. Vier het ten alle tijden met mensen die je dierbaar zijn, waarvan je weet dat je daar de toekomst mee in wil luiden. Maak er een mooie jaarwisseling van en een bijzonder en onvergetelijk  2010.

Bron NOS nieuws zondag 27 december 2009

Evenals vandaag 4 dagen voor de jaarwisseling. Aan de politie is gemeld dat het vuurwerk uit Duitsland komt, dit is wat de twee vrienden van de jongen uit Vlaardingen vertelde. Vannacht verloor een jongen van 17 zijn hand bij het afsteken van vuurwerk. Het vuurwerk ging eerder af dan dat hij verwachte.

‘Shit Happens’ is de vuurwerkcampagne van 2009 

YouTube voorvertoningsafbeelding

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...