Surprise tips

4 oktober 2009 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

surprise-avondDe herfst is in volle gang, dit betekend dat de drukke december maand bijna voor de deur staat. Winkels zijn al druk met de inrichting van de decembermaand, in sommige gevallen lijkt de kerst het te gaan winnen van het sinterklaas feest. Sinterklaas feest is toch echt een hot-item voor de kinderen, ondanks dat het voor de winkels een commercieel gebeuren is. Bij een sinterklaas feest horen gedichten en surprises, vaak stellen we alles uit tot het laatste moment en schiet de stress toe bij menig één. Om wat rust in jou hoofd te brengen heb ik wat tips verzameld om de december maand rustig en goed voorbereidt in te luiden.

Tips voor een surpise avond

 • Surprise avond word vaak met een gezelschap gevierd, met familie of vrienden gezellig bij elkaar. Bespreek samen wat de regels zijn voor deze surprise avond. Denk hierbij aan budget voor het cadeau, realiseer je dat ook een low budget zorgt voor een gezellige en verassende avond. Bespreek of je een gedicht en een surprise maakt of alleen een gedicht of eventueel alleen een surprise. Het is jullie avond dus jullie bepalen de regels, kom je er niet uit samen, zorg dan dat je de regels in een grabbelton doet en laat op die manier bepalen wat de regels worden.
 • Zorg dat iedereen een verlanglijstje heeft gemaakt, zodat er aan de wensen van elkaar word voldaan. Je kan op de lootjes waar je naam op staat ook wat tips en tricks die wijzen naar een cadeau of jou interesses. Zorg dat je het niet te moeilijk maakt, al is wat vrijheid en creativiteit voor deze avond wel van belang.
 • De voorbereiding voor de surprise, zorg dat je alle punten noteert die je associeert met degene die op jou lootje staat. Denk een hobby’s, werk, sport, vreemde karakter trekken, bijzonder gedeelde momenten van afgelopen jaar. Zo maak je het voor jezelf makkelijk als je een gedicht moet schrijven en een surprise moet maken.
 • Nadat je bent voorbereidt ben je al druk in je hoofd hoe je het aan gaat pakken. Tip, begin met het kopen van het cadeau, juist wanneer je het cadeau wil verwerken in de surprise. Zo weet je de juiste afmetingen om je surprise te maken.
 • Kies daarna wat je gaat maken, denk aan hetgeen waar je research naar hebt gedaan in voorgaande stappen. Na het maken van je keuze, niet meer twijfelen gewoon aan de slag gaan. Internet kan een hele goede inspiratie bron zijn voor het maken van een surprise. Pak een notitie blok en schrijf voor jezelf op wat je nodig hebt om de surprise te moeten maken. Ga niet alles kopen maar bedenk goed wat er thuis ligt, wellicht in de schuur of garage.
 • Tevens kun je noteren wat je allemaal moet doen, zodat je af kan strepen. Dit geeft overzicht in je hoofd, wat je nu juist in deze drukke periode kan gebruiken. Noteer dagen en tijdstippen dat je aan je surprise kan werken, want er zijn waarschijnlijk meer creatieve breinen in jullie huishouden.
 • Zorg dat er een spanning binnen jullie huishouden heerst, iedereen zijn privacy en zorg dat je spanning hoog is naarmate de avond nadert. Weet je nog hoe spannend het voor je was toen je nog geloofde? Zorg dat je dat weer terug krijgt, vertel niets aan elkaar, laat niets open en bloot liggen en verberg je surprise op een goede plek.
 • Zodra de surprise avond gelanceerd word,realiseer je dan dat iedereen trots is op het gene wat hij of zij heef gemaakt. Wees sportief het risico dat je in de maling word genomen is groot.

Veel plezier op deze surprise avond.

Reacties

10 Reacties op "Surprise tips"

 1. kiki op 8 november 2011 15:21 

  Wij hebben lootjes getrokken en ik heb mijn moeder ik weet niet wat ik moet maken ze heeft net een Apple computer gekocht waar ze de hele dag achter zit. Zijn er ideeen, zodat ik aan de slag kan?

  Dankjewel

 2. kiki op 8 november 2011 15:24 

  Bedankt voor jullie tips die hebben me goed geholpen met het loootjes trekken.

 3. semja op 22 november 2011 17:23 

  Ik heb een meisje getrokken, maar ik weet niet wat moet ik maken. Ze is stoer, houd van mode en make-up ik heb tips nodig help.

 4. Surprise Ideeen op 24 november 2011 17:23 

  Bedankt voor de tips. Weet iemand ook hoe ik een surprise maak voor iemand die van ‘vissen’ houdt?

 5. samantha op 26 november 2011 12:57 

  Ik heb een jongen getrokken hij houd van honkbal, maar wat moet ik maken ik heb geen idee? Heeft iemand tips?

 6. lisa op 30 november 2011 16:45 

  Ik heb ook mijn moeder getrooken maar weet echt niet wat ik moet maken help mij please!!!!!!!!

 7. floortje op 3 december 2011 14:42 

  Ik moet een surprise maken voor me moeder maar wat???!!!
  Ze houd van planten boeken en ze heeft net een nieuwe fiat 500 waar ze gek op is.

  dankje x

 8. daan op 26 november 2012 18:16 

  hoi ik heb een klas genoot je getrokken het is een jongen hij houdt van honkbal maar ik weet niet hoe ik dat moet maken weten julie dat meschien help me er mee

  groetjes daan

 9. Anoniem op 13 november 2013 18:12 

  Mooie tips!!!

 10. lente op 30 november 2013 16:05 

  Heeft iemand tips om een honkbal te maken???

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...