Sinterklaas 2010 zonder stress

13 oktober 2010 door  
Geplaatst in Kinderpret

sinterklaas-2010-zonder-stressWe zijn aan het genieten van een prachtige nazomer, terwijl de pepernoten alweer in de winkel liggen. Op zaterdag 13 november 2010 zet Sinterklaas weer voet aan wal in Harderwijk. Tijd om te beseffen wat je als ouder kan doen, om dit magische feest zo rustig mogelijk te laten verlopen. De dagen in December zijn voor de meeste mensen een gestreste bedoeling, zowel voor ouders als voor kinderen. Voor de oudere is het de sint inkopen, die we vaak toch weer tot het laatste moment uitstellen met als gevolg dat er dingen uitverkocht kunnen zijn. De boodschappen moeten op tijd in huis zijn en dan willen we vaak nog met de kinderen zelf pepernoten bakken. En laten we niet vergeten dat er ook nog een gedicht en in sommige gevallen een surprise op tafel moet komen. Een bericht dat de chocoladeletters zijn uitverkocht kan dan de nekslag betekenen voor de gemotiveerde carrièrevader of -moeder die balanceert op het hoog level van stress.

Bescherm je kind tegen ovematige spanning

Voor de kinderen is de december maand een ontzettend spannende maand, slecht slapen, weinig eten, buikpijn en een erg druk gedrag. Dit zijn allemaal symptomen die bij de meeste kinderen voorkomen rondom sinterklaas. Als ouder moet je kind dan ook extra goed in de gaten houden, is jou kind van nature al erg druk. Besef dan dat je rust moet inbakeren, om je kind te beschermen tegen overmatige spanning. Maak als ouders afspraken over het zetten van de schoen, twee of drie keer de schoen zetten is echt meer dan voldoende. Als jullie kind bang is voor de sint of piet, neem dit dan serieus en gebruik dit niet tegen je kind, door de sint of piet als boeman neer te zetten.

Fantasie wereld en werkelijkheid

Een kind heeft van nature een hele sterke verbeeldingskracht en daardoor kan het vaak teveel worden. Kinderen tot een jaar of 7 kunnen heel magisch denken, het is moeilijk te onderscheiden wat fantasie is of werkelijkheid. Wat een kind ziet is werkelijkheid, probeer als ouder het verhaal aan te passen om te spanning te drukken voor je kind. Een piet komt niet overal via de schoorsteen of loopt over de daken, de cadeautjes kunnen ook bij de voor of achterdeur gelegd worden. Het maakt al een wereld van verschil in de beleving van een kind.

Tips om de spanning te drukken voor je kind

  • Maak een afstreep kalender, geef je kind overzicht hoe lang het nog duurt voordat het Sinterklaas avond is.
  • Alle speelgoed folders kun je onderscheppen, bekijk ze samen met je kind op een rustig moment.
  • Geef je kind al een klein inzicht wat voor cadeautje hij kan verwachten.
  • Maak van de sint geen boeman
  • Probeer een keus te maken in de festiviteiten, tegenwoordig worden overal sint feesten gevierd. Beperk je keus in belang voor je kind.
  • Gouden regel: less in more, minder is meer

Sinterklaas film 2010

Sinterklaas en het Pakjes Mysterie. Deze Sinterklaasfilm is vanaf 13 oktober 2010 te zien in de bioscoop. Er spelen veel bekende Nederlanders mee, zoals Frans Bauer, Gerald Joling en Ronnie Tober. Deze Sinterklaasfilm duurt 75 minuten en is geschikt voor alle leeftijden.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...