Orgineel kinderfeest

13 augustus 2009 door  
Geplaatst in Kinderpret

smulfeest-voor-kinderenHet grote smulfeest

Als ouder is het soms best lastig om een orgineel kinderfeest te bedenken. Wat je dacht je van een kindersmulfeest, laat de kinderen zelf bakken, proeven en smullen in jullie eigen feest restaurant. Orgineel, gezellig en creatief dit word gegarandeerd een geslaagd feest. Laat je kind zijn / haar verjaardag niet snel vergeten met dit orgineel kinderfeest.

 

De uitnodiging

Wees creatief en maak receptenkaarten voor de kinderen. Schrijf het recept voor een lekkernij op de ene kant en op de andere kant de uitnodiging. Stuur het recept samen met de lekkernij van het recept naar de uitgenodigde kinderen toe. Je kan kleine setjes kookgerei (HEMA/IKEA) samen met de uitnodiging naar de kinderen sturen en vraag ze om ze weer mee te nemen naar het feest.

Dresscode voor het kinderfeest

Vraag of de kids verkleed willen komen als koks of zorg voor grote witte T-shirtjes. Wees duidelijk naar de ouders en vertel dat de kleding vies kan worden. Maak grote koksmutsen van wit of gekleurd crêpepapier. Maak eerst een hoofdband van wit karton. Knip een grote cirkel van crêpepapier en niet het crêpepapier vast aan de hoofdband. Geef ieder kind dat op het grote smulfeest komt een koksmuts op.

Een sfeervol kinderrestaurant

Richt de kamer zo in dat het lijkt op een kinderrestaurant. Denk aan de menukaarten, een tafelkleed, leuk kinderservies etc. Richt de keuken in met heel veel kookgerei aan linten of touwtjes. Hang platen op met afbeeldingen van eten, leg al je kookboeken neer en laat overal ingrediënten op het aanrecht staan.

Het feest kan beginnen

Groepeer verschillende soorten ingrediënten bij elkaar en maak groepjes van 2 of 3 kids. Bijvoorbeeld een hoek in de keuken met alle ingrediënten voor pizza, een andere hoek met alle ingrediënten voor koekjes en nog een hoekje met alle ingrediënten voor een omelet. Laat de kids in groepjes langs de ingrediënten gaan en laat ze raden wat er met de ingrediënten gemaakt kan worden. Speel het proefspel. Doe de kids een blinddoek om en laat ze ingrediënten of eten proeven en raden.

Laat ze hun eigen eten maken, indien je als ouder handen tekort komt vraag hulp bij iemand uit de buurt of bj 1 van je vriendinnen. Uiteraard zet jij als ouder het eten op het gas of in de oven, zorg dat er geen ongelukken gebeuren. Als alles klaar is, gaan jullie aan tafel en kan het feestdiner beginnen in jullie feestrestaurant.

Kindergerechten

Eet wat je kookt! Bijvoorbeeld minimuffins, macaronischotel, taco’s met gehakt, koekjes, appeltaart, pastasalade, stokbrood, schuimpjes etc.

De herinnering

Stuur de kids naar huis met de recepten van het eten wat je samen met ze hebt gemaakt zodat ze het thuis nog een keer kunnen maken. Geef de gasten een kinderkookboek mee naar huis waar makkelijke en lekkere recepten in staan. Geef ze een kinderkooksetje mee met mini koekjesvormpjes, cakevorm en spatels etc.

5 Tips voor een kinderkookfeest

  1. Als je wel een kookfeest wil, maar de troep thuis niet wil hebben. Neem de kinderen mee naar een kinderkookcafe of workshop.
  2. Doe bij Macdonald de “achter de balie” toer zodat ze kunnen zien hoe het erbij een “echt” restaurant aan toe gaat achter de schermen.
  3. Check met de ouders of niemand een voedselallergie of intolerantie heeft. Zorg ervoor dat je deze producten dan vermijd in de keuken.
  4. Laat de kids schorten dragen..koken kan lekkere troep geven.
  5. Zorg voor gemakkelijke en snelle recepten en vergroot de recepten (liefst met plaatjes) zodat ze makkelijk te volgen zijn.

Heel veel plezier met dit kinderkookfeest

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...