Op vakantie met kinderen

13 mei 2010 door  
Geplaatst in Vakantie en een dagje weg

op-vakantie-met-je-gezinDe zomervakantie in aankomst, hoe vier jij dit jaar vakantie met je gezin? Als ouders heb jij een ontspannen vakantie als je kind zich vermaakt, nu is het helaas onmogelijk om alles  te plannen. Maar een goede voorbereiding helpt je om een vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Ben je zwanger en ga dit jaar voor de laatste keer met zijn tweetjes op vakantie, schrijf voor jezelf dan belangrijke punten op. Samen genieten in alle rust staat waarschijnlijk in een hoog vaandel. Daarnaast vind je het waarschijnlijk heerlijk om samen in een wat rustigere omgeving te kunnen praten en wegdromen over jullie toekomst als gezin.

Op vakantie met je baby

Ga je dit jaar  voor het eerst op vakantie met je baby bereidt je dan goed voor. Jou baby staat centraal, dus je zal al snel merken dat je op andere dingen let als daarvoor.

 

Tijdens boeken van je accommodatie moet je de volgende punten in acht nemen:

  • Is de accommodatie ingericht voor baby’s?
  • De gezondheid van je baby, wat is écht belangrijk?
  • Medische voorbereidingen, wat neem je mee?
  • Maak samen met je partner een planning, want het is belangrijk dat je zelf ook kan genieten van je vakantie en af en toe de tijd hebt om uit te rusten.

Op vakantie met een peuter

Ga je op vakantie met een peuter dat vraagt om alertheid. Ook jullie kleine zal op ontdekking uit gaan, iedere peuter is nieuwsgierig dus je zal scherp een oog in het zeil moeten houden. Een peuter heeft een kort concentratie vermogen, dus je zal ze moeten vermaken. Het besef van tijd, gevaar, inzicht heeft een peuter niet. Met je peuter op vakantie, een leuke en gezellige reispartner maar soms ook een hele lastige. Veel is niet te plannen, maar wees bewust en maak duidelijke afspraken dan word ook jullie vakantie onvergetelijk.

Op vakantie met grotere kinderen

Met wat grotere kinderen op vakantie, maakt het voor ouders wat makkelijker. Je krijgt als partners wat meer tijd voor elkaar. Als ouders moet je nu goed van te voren bedenken wat jou kind als ideale vakantie ervaart. Een kind wil graag vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten, dus zoek een plek waar ze die mogelijkheid hebben. Uiteraard is vriendschap niet te plannen, maar met een beetje geluk word er snel een klik gevonden met een leeftijdgenootje. Een succesvolle kindervakantie verdiend nu eenmaal de aandacht en die aandacht begint thuis bij de voorbereiding.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...