Online shoppen zonder gevaren

16 maart 2010 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

online-shoppen-zonder-gevarenBen jij ook iemand die zijn weg op internet weet te vinden als het om shoppen gaat? Vanuit je stoel, achter je pc alle trends volgen en je aankopen thuis laten bezorgen. Daarna passen wanneer het jou uitkomt en vervolgens weer retour als het niet naar wens is. Online winkelen ik vind het ideaal, maar weet je dat er elke drie seconden een identiteit of bankgegevens gestolen worden? Nadat ik deze informatie had ingewonnen vond ik het tijd om het één en ander uit te zoeken. 1 op de 5 mensen is hier slachtoffer van, dus wees alert.

Een betrouwbare website

Hoe weet je nou of het bedrijf veilig is? Zorg ervoor dat het bedrijf achter de online shop betrouwbaar is. Om te beginnen kijk of er een duidelijk adres en telefoonnummer en Kamer Van Koophandel nummer te vinden is. Google de naam van de winkel en bekijk welke informatie er vrij komt, kijk op deze site voor extra controle.  Kijk op de desbetreffende site of je de producten retour kan sturen binnen een aantal dagen, gemiddeld staat hier minimaal een week voor.

Zelf het web-adres ingeven

Zorg dat je niet binnen een site doorklikt via de link, maar voer zelf het adres in. Controleer of de pagina waarop je persoonlijke gegevens en bankinformatie invult , beveiligd is. Het webadres van een bank moet beginnen met HTTPS en niet met HTTP. Rechtsonder in het browservenster zie je dan een icoontje van een gesloten hangslot.  Via je e-mail doorklikken naar een website is sowieso af te raden, hier word vaak misbruik mee gemaakt.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Laat je niet misleiden door ongelooflijke super deals, laat je intuïtie spreken. Een dure tas of accessoires van een design ontwerper voor een prikje bestaat niet.

Controleer je afschriften

Door regelmatig je afschriften te controleren ben je zeker van wat er in en uit gaat. Vooral de afschriften van je creditcard zijn belangrijk en juist de kleine bedragen die af worden geschreven.

Beveiligingssoftware op je pc

Zorg dat je pc beveiligd is met een compleet beveiligingssoftwarepakket. De beveiliging van je browser moet geactiveerd zijn op een normaal of hoog niveau.

Wees op je hoede, maar laat je hierdoor niet weerhouden om dat leuke outfit te scoren.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...