Leuke weetjes omtrent Valentijnsdag

19 januari 2011 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

valentijnsdag-2011Valentijnsdag is weer in aantocht. Een liefdesverklaring, een aanzoek, een geschenk voor elkaar kopen. Op 14 Februari met je geliefde uit eten gaan of op een andere manier tijd en aandacht voor elkaar besteden. Alles staat in het kader van de liefde, maar waar komt het vieren van deze dag vandaan? Er zijn verschillende verhalen, die vertellen wat de oorsprong is van Valentijnsdag. Of ze berusten op waarheid weet niemand een duidelijk antwoord op te geven, maar de volgende verhalen zijn er te vinden over de tot stand koming van het vieren van Valentijnsdag.

 

 

14 Februari de dag van Godin Juno

14 Februari schijnt de dag van Godin Juno te zijn geweest, er werd een festival gehouden. Tijdens dat festival werden jongens en meisjes door middel van een loting samengebracht.

Christelijke priester

Een ander verhaal gaat de ronde over een Christelijke priester die vervolgd werd, hij werd gevangen genomen en gemarteld vanwege zijn geloof. Deze priester werd op 14 februari onthoofd, de ochtend ervoor, schreef hij een meisje een liefdesbrief en ondertekende met “jouw Valentijn”

Romeinse priester Valentijn

Deze priester schijnt huwelijke te hebben voltrokken in de tijd dat er door soldaten niet getrouwd mocht worden. In 270 voor Christus werd hij op 14 februari begraven.

Middeleeuwen, 14 Februari

In deze tijd werd op deze dag kleine geschenken gegeven , men noemde deze dag “Heilige Valentijn”. Vanaf 1400 werd er kaarten en gedichten geschreven.

Valentijnsdag en kaarten versturen

Zoals nog altijd staat Valentijnsdag gekenmerkt voor kaarten en gedichten schrijven. De oudste kaart stamt ui 1415, deze is ondertekend door Hertog Charles van Orléans. Hij schreef deze vanuit de gevangenis en wat geschreven aan zijn vrouw. Jaren lang schreven wij kaarten met een anonieme afzender, tegenwoordig word steeds vaker de afzender vermeld. Het is toch leuke om die dag, de mensen waarvan je houd een hart onder de riem te steken. Vind je het geldklopperij? Koop geen cadeau, maar schrijf een brief naar degene die het echt verdiend. En besef dat je dit het hele jaar mag doen, er is niets zo leuk om onverwachts een kaartje op de mat zien vallen.

Orginele tip om jou geliefde te verrassen

Verras je partner een met een fotosessie, waar jullie samen een prachtige herinnering aan overhouden. Laat jou liefde voor je partner vastleggen, neem eens een kijkje op de volgende site voor inspiratie. www.belovedfotograaf.nl

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...