Kledingadvies tijdens je kraamtijd

4 februari 2009 door  
Geplaatst in Zwangerschap

zwangere-vrouwOok in de kraamtijd wilde ik er niet te degelijk bij liggen. Weken was ik me aan het voorbereiden, wat ik aan zou doen tijdens de bevalling. Uiteraard was dit netjes klaar gelegd zoals het in de voorschriften staat. Helaas was voor mij het moment ineens daar en had ik geen tijd meer om mezelf om te kleden, bizar hoe je geen controle kan hebben over een situatie. Dit betekend niet dat ik er zo fraai mogelijk uit wilde zien in het kraambed, ook dit had ik tijdens mijn zwangerschap bedacht. De eerste dagen was ik blij dat ik vanuit bed, onder de douche kon en weer heel rap terug in mijn bed. Veel te weinig energie om mijn haar te kammen of een lichte blosje op mijn wangen te smeren. En weet je, op dat moment maakte het mij ook even niet uit.

Bezorg je verloskundige een goed humeur

Maar dan breken er dagen aan dat je weer tot leven komt, dat je écht op die roze wolk beland, toen brak voor mij toch echt de tijd aan om zo fraai mogelijk in het kraambed te liggen. Ook rekening houdende met de verloskundige die mij nog dagelijks kwam bezoeken, kan me niet indenken dat het voor deze dames een pretje is om onverzorgd down-under te moeten turen. Je wil dan wel een strakke bikini lijn, maar mij lukte het zelf niet ik heb echt mijn best gedaan geloof me. Je moet tenslotte tentoonspreiden voor aardig wat vreemde mensen. Een goede bodylotion op je lijf doet ook wonderen, een goede nacht en dag crème mogen zeker niet ontbreken. Verzorg jezelf optimaal mama’s, je verdiend het altijd maar nu verdien je het zeker. Een topprestatie leveren verdiend nou eenmaal verzorging.

Hoe bevallen beroemde mensen

Vraag jij je ook wel eens af hoe de beroemde mensen bevallen? Ik heb het volgende weten op te sporen. Het schijnt dat J-Lo en Angelina Jolie in couture beviel. Ze kregen weliswaar een keizersnee, zodat het baren niet ten koste zou gaan van alles. Een maand voor de uitgerekende datum, is de keizersnede gepland om zo het uitdijen te voorkomen in de allerlaatste maand. To Posh To Push noemen ze dit in Amerika, kiezen voor een keizersnede om cosmetische redenen. Echte glamourbaby’s worden direct na de bevalling overgedragen aan een kraamhulp die het kindje binnen een week leert doorslapen.

Een moeder van deze tijd

Moderne moeders willen nou eenmaal alles naar hun hand zetten, niet alleen je carrière en hun leven, maar ook de bevalling moet perfect zijn. Afgetobd in een kraambed liggen is so yesterday, het meest bijzondere moment in je leven moet toch tot in de puntjes geregeld zijn. Een prachtig nachthemd of softwear broek en hemdje, een mooie smashing voedingsbh het maakt de kraamtijd toch veel gezelliger. Het geeft je veel meer zelfvertrouwen, met als gevolg dat je herstel sneller kan verlopen. Voor je baby heb je toch ook allemaal leuke en nieuwe pakjes aangeschaft, samen er hip uitzien is veel leuker. Het geduld dat je moet hebben om weer in je skinny jeans te passen is daar en toe, zolang je nog met een kraamverband loopt blijf je lekker in je comfort kleding lopen. Wees niet gefrustreerd als je na zes weken nog niet op je oude gewicht bent. Je zal moeten accepteren dat je lijf verandert is, neem de tijd om rustig te ontzwangeren.

Geniet van je kraamtijd het is geen must om er fashionable bij te liggen.

 

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...