Kindvriendelijke vakanties

22 januari 2011 door  
Geplaatst in Vakantie en een dagje weg

kindvriendelijke-vakantie-2011De eerste maanden van het nieuwe jaar staan vaak in het teken van het boeken van de zomervakantie. Reisorganisaties komen met aanbiedingen en vroeg boek kortingen. Met kinderen op vakantie gaan vergt wat meer aandacht van het uitzoeken van je bestemming en accommodatie. Als alles naar wens is voor kinderen en ouders, kom je toe aan hetgeen waar en vakantie voor bedoeld is. Uitrusten en genieten van de tijd met elkaar. Neem daarom extra tijd voor het uitzoeken van je vakantie, doe dit bewust door goed in overweging te nemen wat voor jullie als gezin belangrijk is. Tegenwoordig is er veel informatie te vinden over reizen met kinderen, denk daarbij ook aan, medicijnen, eten, voorzorgmaatregelen. Hieronder staan vakanties geselecteerd die specifiek bedoeld zijn voor gezinnen met kinderen.

Waar moet een kindvriendelijke vakantie aan voldoen

Heb je kleine kinderen of zitten de koters al op school er is voor iedereen een geslaagde kindvriendelijke vakantie te vinden. Waar moet een kindvriendelijke vakantie aan voldoen? Een lastige vraag, maar aan de volgende voorwaarden moet in elk geval worden voldaan.

  1. Speelruimte moet er zijn voor kinderen, ze moeten zich terplekke kunnen vermaken. Het moet er veilig en overzichtelijk zijn.
  2. Kinderopvang waar je de kinderen veilig achter kan laten, zodat ouders ook tijd samen kunnen inplannen.
  3. Reizen is voor kinderen niet leuk, dus zoek een vakantie uit die niet te ver van huis is.
  4. Kinderclub voor kinderen, let daarbij op de leeftijd categorie voor kinderen.
  5. Indien het weer niet mee ziet, moet er dichtbij iets zijn waar de kinderen zich kunnen vermaken.
  6. Voor de oudere kinderen, moeten er voldoende mogelijkheden zijn waar zij zich kunnen vermaken avontuur en sport is een pre.

Kindvriendelijke accommodaties

De laatste jaren word er veel gekozen voor een all-inclusive vakanties. Je hebt van te voren besloten wat je budget is en met deze vakantie heb je dat goed in de hand. Er komen weinig extra kosten bij, want eten, drinken en vele andere extra’s zijn opgenomen in de prijs. Deze reizen worden vaak aangeboden met verblijf in een hotel, dit is niet voor alle leeftijden geschikt en dus niet altijd ideaal.

Kindvriendelijke vakantiehuizen

Een talloos aanbod is er in vakantiehuizen, in eigen land of in het buitenland. Voor de periode dat je op vakantie bent ben je in bezit van eigen woning, kinderen voelen zich er snel thuis en dus snel op hun gemak. Versnaperingen, drinken en eten heb je zelf in de hand, ideaal want het eten is af te stemmen op de wensen en behoeften van kinderen. Vakantiehuizen zijn te vinden op parken waar voldoende speelactiviteiten voor kinderen zijn. Kies je voor een vakantiehuis midden in de natuur, zorg dan zelf voor leuke activiteiten met je kinderen, afgestemd op leeftijd.

Kindervriendelijke campings

Kamperen met kinderen op de camping is lekker ontspannen en je kunt de hele dag doen waar je zin in hebt. Kamperen en kinderen gaat heel goed samen. De kinderen maken gemakkelijk contact met andere kinderen waarbij het niet eens zoveel uitmaakt of ze dezelfde taal spreken. Ze kunnen de hele dag spelen en zwemmen. Op de grotere campings is vaak een animatieteam aanwezig die leuke spelletjes organiseren voor de kinderen. Op die momenten heb je ook even de tijd voor jezelf en kun je genieten van je welverdiende vakantie. Campings zijn er in alle soorten en maten. Er zijn kleine campings in de natuur waar je alleen sanitaire voorzieningen hebt. Je kunt ook kiezen voor een themacamping waar ze alle denkbare faciliteiten hebben om je de hele dag te vermaken. Heb je zelf geen tent of caravan, dan zijn er op veel campings ook compleet ingerichte bungalowtenten, stacaravans of huisjes te huur. Door heel Europa zijn veel gezellige campings te vinden. Wat je ook kiest, maar er een onvergetelijke tijd van met je gezin. Ben je een één oudergezin kies dan voor een organisatie die zich daar speciaal op richt.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...