De aanschaf van een kinderstoel of meegroeistoel

10 september 2009 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

kinderstoel-door groeistoel

 Bij de komst van een kindje, moet je veel spullen aanschaffen waaronder ook een kinderstoel. In de wereld van de kinderstoelen is ontzettend veel keus, maar waar moet je nou echt op letten. Ik heb wat punten voor je verzameld om een inzicht te krijgen bij de aanschaf van een kinderstoel. Op het moment dat je kindje rechtop kan zitten, kunnen ze in een kinderstoel. In deze fase is je kindje nog erg klein en moet je ervan bewust zijn dat je bij een aanschaf van een kinderstoel een stoel verkleiner aanschaft. De kinderstoel moet een aantal jaren meegaan, want tot je kindje een jaar of drie is word deze stoel intensief gebruikt. De stoel heeft als hoofddoel veilig zitten tijdens het eten, maar tevens word de kinderstoel vaak gebruikt bij een spelletje of andere ontspanning. Een stoel waar je dus goed over na moet denken en punten tegen elkaar af moet wegen om de juiste stoel voor jullie gezin te kopen. Laat je helpen door de volgende tips te lezen.

 

 Let bij de aanschaf van een kinderstoel op de volgende zaken :

 • Het comfort van de kinderstoel
 • De veiligheid van de kinderstoel
 • De duurzaamheid van de kinderstoel
 • Houding
 • Accessoires
 • Onderhoud en kosten van de kinderstoel

De veiligheid van een kinderstoel

Je wil je kind uiteraard comfort bieden. Je kind moet vrij kunnen bewegen en de steun in de rug moet goed zijn. Uiteraard moet een stoel veilig en stabiel zijn. Let erop dat de stoel voldoet aan de veiligheidsnormen. Laat je kind nooit zonder beugel en een kruisriem zitten, en laat je kindje nooit alleen achter in de stoel. Als je kind iets groter word, let dan op dat ze zich niet af kunnen zetten tegen bijvoorbeeld een tafel. Zodra je een stoel aanschaft waarbij je het zitvlak en de voetensteun kan verstellen, kun je deze stoel naarmate je kind groeit bijstellen. Een kinder meegroeistoel.

Een neutrale kinderstoel

En waarschijnlijk is het ook voor jou belangrijk dat de stoel een leuke match bij je interieur is. Kies voor een neutrale kleur of ontwerp, dit is tijdloos en past dus de komende jaren in je interieur. Stokke kinderstoelen biedt een gevarieerde keus in materiaal en kleur. Kies een stoel met duurzame materialen, de stoel word meerdere malen per dag gebruikt en moet dus tegen een stootje kunnen. Materiaal zoals hout of plastic, zijn duurzaam maar ook makkelijk om schoon te maken. Uiteraard is het schoonmaken een dagelijks terugkerend ritueel, let er daarom op dat het makkelijk is schoon te maken. Een glad oppervlak verdiend dan ook de voorkeur, zonder vreemde hoeken en bochten.

Tripp Trapp Stokke kinderstoelen nieuws

Collection News Vol enthousiasme presenteert Stokke® nieuwtjes Blauw is het nieuwe zwart! Een prachtige nieuwe blauwe Tripp Trapp® in de collectie. De blauwe stoel past in ieder modern en klassiek interieur. Een heldere sprankelende kleur.

De kosten van een kinderstoel of meegroeistoel

De kosten van een kinderstoel lopen aardig uiteen, uiteraard geldt ook hier duur hoeft niet altijd beter te zijn. Als je een kinderstoel aanschaft voor de komende drie jaar, zul je hier dus meer geld voor kwijt zijn dan dat je kiest voor een stoel die niet in de categorie meegroeistoelen valt. Dit betekend wel dat je niet steeds bij een groeifase een nieuwe kinderstoel hoeft aan te schaffen. ( Tel uit je winst )

Qua accessoires zou ik me persoonlijk beperken, tenzij ze functioneel zijn. ( stoel verkleiner, een beugel of een blad )

Reacties

2 Reacties op "De aanschaf van een kinderstoel of meegroeistoel"

 1. Mariëlle Boonen op 27 september 2009 22:04 

  Vorige week was ik op de beurs ‘Kind und Jugend’ in Keulen. En hier heb ik de laatste trends gezien op het gebied van kinderstoelen. Inderdaad lijkt het alsof de meegroeistoel het echt gewonnen heeft van de kinderstoel die alleen maar de eerste drie jaren te gebruiken is. Het viel mij op de kleuren naturel, wit en koloniaal dé kleuren van dit moment zijn. De stoelverkleiners zijn met name in rustige naturelkleuren. Het was een geslaagde beurs.

 2. Olga op 28 september 2009 12:57 

  Hallo Mariëlle,

  Dank je wel voor het spotten van de nieuwe trends. Uiteraard verdiep ik me op iedere geschreven artikel in de Look & Feel van het produkt en de nieuwe trend. Maar voor mij is het niet rendabel om de beurzen af te lopen. Geweldig dat de lezers van JIJ Moeder dat doen en dan ook nog een leuke reactie bij een artikel plaatsen.
  Dank je wel daarvoor.
  Voor inspiratie, tips, gemiste spots, hots&nots kan er altijd contact worden opgenomen.
  Ik zal ten alle tijden reageren op reacties.

  Veel leesplezier bij JIJ MOEDER

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...