Ik wil geen broertje

27 januari 2009 door  
Geplaatst in kinderboeken

ik-wil-geen-broertjeBroertjes kunnen lastig zijn, dat is wat muisje Willemijn vind. Mamma is zwanger maar muisje Willemijn wil helemaal geen broertje.
Als actie onderneemt ze een barricade om de komst van haar broertje tegen te gaan. Zou dit helpen? Een heel mooi en lief verhaaltje op rijm.
Niet teveel woorden maar wel ontzettend leuke prenten voor de kleintjes onder ons.

Als mamamuis aan Willemijn vertelt dat er een baby’tje op komst is, begint Willemijn onmiddellijk te protesteren en verwijst ze naar alle lastige babyjongetjes in de buurt. Daarna barricadeert ze, met veel vindingrijkheid, het huis zodat er nooit een broertje in kan. Terwijl Willemijn buiten spandoeken ophangt, hoort ze vanuit haar huis gehuil komen. Ze gaat toch even kijken wie dat geluid maakt. Met veel humor wordt het thema gezinsuitbreiding nieuw leven ingeblazen door de humoristische, originele prenten in heldere kleuren neergezet met waterverf en pen. De vaart spat van de platen af, die steeds een dubbele pagina beslaan en waarop veel te ontdekken valt. Bij iedere prent staat een kort, vierregelig versje, waarvan alleen de laatste twee regels rijmen wat even wennen is bij het voorlezen. Dit mooi uitgegeven vierkante prentenboek, waarvan de schutbladen bezaaid zijn met beschuiten met muisjes, maakt het thema goed bespreekbaar. Van hetzelfde duo verscheen over Willemijn ook ‘Een muisje kan geen optocht zijn’.

Voor de oudste peuters en kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Geschreven door L. Dijkstra

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...