Het mooie mamma manifest

17 januari 2009 door  
Geplaatst in Boeken

het-mooie-mama-manifestDe sfeer van het boek omvat ‘blijf altijd jong’ , ‘verwijder elk haartje op je lichaam’, ‘Laat je schaamlippen er niet zo slordig bij fladderen’  (sorry voor mijn uitspraak maar het omvat de inhoud van het boek ) Moeten we niet alleen goede maar ook nog mooie moeders zijn. Een nieuwe baby, een nieuw lichaam en een nieuw leven vereisen een nieuwe aanpak. Met een unieke mix van adviezen, overpeinzingen en persoonlijke beschouwingen over het opvoeden van haar eigen kind laat Anna Johnson in Het mooie mamma manifest zien hoe je de belangrijkste taak van je leven in ieder opzicht tot een feest kunt maken. Een mooie mamma pakt haar nieuwe leven aan met slimme ideeën, winkelweetjes, een zen-houding, een gezond zelfbeeld en een dodelijk decolleté. Ze breekt met de vastgeroeste huishoudelijke routine, hunkert naar creatieve openbaringen, en verandert het moederschap in kunst en avontuur.

Johnson biedt een verkwikkende en vermakelijke gids voor alles, wat bij het moederschap komt kijken, van jurken voor de zwangere bruid en de jonge moeder tot de inrichting van de droomkinderkamer (het hoeven geen roze bloemen of schattige eendjes te zijn), van de ideale voeding voor moeder en kind tot de ideale balans tussen moederen, werken en je relatie. Maar bovenal laat Johnson zien hoe je vast kunt blijven houden aan je eigen levenslust, creativiteit, scherpzinnigheid en sensualiteit.

Beoordeling

Dit boek bestaat uit drie delen. In totaal zijn er 35 hoofdstukken, woord vooraf en dankbetuigingen. Het eerste deel heet ‘De zwangere godin’. Onder meer het omgaan met lichamelijke ongemakken, inrichting van de kinderkamer en het kiezen van een naam komen hierin uitvoerig aan bod. Het gebruik van namen als Jane en Steve is niet aangepast aan de Nederlandse markt. In deel twee, ‘Overleven in stijl vanaf jaar nul’, ligt de nadruk op mode en seks na de zwangerschap. Deel drie, ‘Peuters, tiara’s en dagelijkse veranderingen’ bevat hoofdstukken als ‘De werkende mama’, ‘De keuken als speeltuin’ en ‘Knutselen (voor vrouwen die er een hekel aan hebben’. Elk hoofdstuk begint met een full color-tekening. Bijna elke bladzijde is versierd met een bloemenrand. De Amerikaans auteur Anna Johnson heeft zelf een kind van drie jaar oud; zij schreef voor bladen als Vogue en Elle. Van haar hand verscheen eerder het boek ‘Drie zwarte rokjes’

Wil je meer weten over het boek of direct bestellen?

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...