Het mentale verschil tussen mannen en vrouwen

18 december 2008 door  
Geplaatst in Liefde & Lust

man-kapper-haardrogerWat als jij en je lief het fysiek ontzettend goed hebben, maar op de één of andere manier komt er niet naar boven wat JIJ zo graag van hem wil horen. Zijn gevoelens voor jou. Mannen zijn over het algemeen nou eenmaal meer gesloten over gevoelens dan dat wij vrouwen dat zijn. Knap lastig om elkaar te blijven begrijpen op het moment dat onze Brains van elkaar verschillen.

Als we psychologen mogen geloven, blijkt dat er tussen mannen en vrouwen geen of weinig verschil zit in hoe snel we verliefd kunnen worden op elkaar. Wel zullen onze stoere boys het minder snel toe geven, het macho gedrag komt hier naar boven of is het zelfbescherming? Bij mannen worden er namelijk verschillende gevoelens los gemaakt op het moment dat ze verliefd worden. Als een man verliefd word zit ook hij ( net als wij vrouwen ) met hun hoofd in de wolken. Tevens voelen ze een druk op een vrijheid liggen, wat het voor sommige mannen knap lastig kan maken. Wij vrouwen krijgen andere gevoelens op het moment dat we verliefd worden, de gebondenheid die mister right guy geeft aan onze gedachten is een aanvulling.

Door de jaren heen zijn we  steeds dichter naar elkaar toe gegroeid

In vele opzichten is er de laatste jaren veel verandert en groeien we fysiek steeds dichter naar elkaar. Maar we kunnen niet verwachten en verlangen dat we elkaar helemaal zullen begrijpen dat is hetgeen wat we moeten accepteren. Het brein verschild nou eenmaal van elkaar. De laatste jaren zijn vrouwen veel intensiever gaan sporten, wij trainen onze spieren. Wij vrouwen bevinden zich in militaire dienst, dit is erg merkwaardig jaren geleden was dit niet denkbaar. En dan te bedenken dat onze mannen zich tegenwoordig in de keuken bevinden en een aardig diner op tafel kunnen zetten, dat óók hij naar de schoonheidsspecialist gaat en een crème op zijn gezicht laat te smeren. Dit verklaard dat onze Brains toch behoorlijk matchen met elkaar, maar net dat enkele procent maakt dan toch een wereld van verschil. Het is de andere manier van communiceren of het tonen van de liefde naar en aan elkaar. Op het moment dat je verschillen leert accepteren en elkaars taal leert spreken zouden we het elkaar en onze relatie veel eenvoudiger maken.

We zijn fysiek misschien minder sterk dan de man, maar qua zintuigen winnen we het toch zeker

Wij vrouwen hebben nou eenmaal een beter geheugen, dit betekend niet dames dat zodra mannen een heerlijk avondje met zijn tweeën zijn vergeten, het ze niet interesseert. Ze zijn het gewoon écht vergeten. Wij vrouwen onthouden emotionele details beter. Hoe verklaarbaar is, dat de meeste mannen verjaardagen of nog erger de huwelijksdag vergeet, Terwijl hij wel exact kan vertellen door wie de world cup 1978  werd gewonnen en wie er scoorde in welke minuut. Dit komt dus doordat mannen meer van nature aan de linkerkant van hun brein zit, ze herinneren zich dus perfect dingen maar op een andere manier dan dat wij dat doen. 1 groot voordeel dames, ze blijven niet zolang boos aangezien ze het écht gewoon weer zijn vergeten. Diep van binnen weten we dat er geen perfecte mensen bestaan en daarom ook geen perfecte relaties.

Voordat we dit realiseren is er een bepaalde mate van volwassenheid en ervaringen met relaties noodzakelijk. Onrealistische verwachtingen maken het onmogelijk om een hechte band met iemand te vormen. Liefde heeft niet veel met idealisme te maken maar met REALISME.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...