Een hippe draagdoek om je baby of kind te dragen

6 september 2009 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

DraagdoekEen gevoel van gebondenheid, wanneer je je kind draagt in een draagdoek is bijzonder. Bij ons in de westerse cultuur word het steeds meer populair, in de traditionele culturen is een draagdoek vanzelfsprekend. Een draagdoek mag direct vanaf de geboorte worden gebruikt. Je kind draag je ter hoogte van je borst, doordat je je kindje dicht bij je draagt krijg jij en je kind een vertrouwen band. Zeg nou eerlijk je wil toch niets liever dan je kind dicht bij je hebben. Je moet rekening houden dat je kind voldoende frisse lucht krijgt, kleed je kindje niet te warm.

Op het moment dat je je kind overal mee naar toe neemt in een draagdoek, omdat je het heerlijk vind je kind dicht bij je te hebben. Lijkt dat de drie R-en (van Rust- Reinheid- en Regelmaat) in theorie elkaar tegen te spreken, maar ook met een baby in een draagdoek kun je regelmaat aanhouden. Stel je voor, je ziet bij je baby de eerste tekenen van vermoeidheid tevoorschijn komen, leg je baby dan te slapen in de draagdoek. Na het slapen kun je je kleine voeden en daarna tijd om even te spelen. Na een uurtje leg je je baby weer terug in de draagdoek, zodat hij weer lekker in de draagdoek dicht bij jou in slaap kan vallen. Als je op deze manier met je baby omgaat, moet je je beseffen dat als je kindje de hele dag in een draagdoek slaapt daar de volgende consequentie aan kan hangen. De draagdoek is immers de vertrouwde slaapplek van je baby geworden. Het kan lastig zijn om hem op eigen kracht in zijn eigen bedje in slaap te laten vallen. Maar hoe dan ook, de draagzak is een onmisbaar item binnen het kader van je gezinsleven. Niet alleen het gemak van draagdoeken, maar vooral het continue directe contact en alle daarbij horende voordelen, voor zowel ouder als kind. Interesse in een draagdoek kijk op de volgende site , laat je inspireren met deze trendy draagdoeken.

Carry your love!

Reacties

1 Reactie op "Een hippe draagdoek om je baby of kind te dragen"

  1. sandra op 27 augustus 2010 16:06 

    Wat toevallig zeg, die vrouw van die draagdoeken woont bij mij achter.
    Haar kinderen zitten op dezelfde school als die van mij. Zij loopt altijd met die draagdoeken, soms een beetje te lang vind ik, die heeft haar kinderen tot en met 2 jaar in een doek gedragen.Liefs sandra

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...