Gonnie

16 maart 2010 door  
Geplaatst in kinderboeken

Gonnie-prentenboekEen grappig en vrolijk peuterboekje, die gegerandeerd voor jou peuter een hit gaat worden. Het verhaal staat erg dicht bij de beleving van een peuter. Een grappig boekje waar jullie veel om zullen lachen, jij als ouder maar zeker door jou peuter zal dit een leuke beleving worden. In het eerste deeltje is Gonnie, een klein gansje, haar rode lievelingslaarsjes kwijt. Na lang zoeken vindt ze ze uiteindelijk terug aan de poten van een ander gansje, Gijsje. Gijsje mag één laarsje houden en ze worden dikke vriendinnen.

In deel twee is Gijsje weer van de partij (nu met haar eigen blauwe laarsjes). Gijsje volgt Gonnie overal, meestal tenminste. Als Gijsje opeens haar eigen gang gaat, wordt Gonnie boos. Uiteindelijk worden de rollen omgedraaid en volgt Gonnie Gijsje. Even goede vrienden!

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken waarin gansje Gonnie zich laat zien als de trotse bezitter van een paar rode laarsjes. Ze draagt ze elke dag totdat ze ze op een dag mist. Ze gaat ze zoeken en vindt ze tenslotte aan de pootjes van een ander gansje, Gijsje. Voortaan dragen ze elk een laarsje. Weinig spectaculairs maar met zoveel plezier, zorg en eenvoud getekend en beschreven dat het vooral een lief, klein verhaaltje heeft opgeleverd. Weinig tekst, ritmisch taalgebruik door veel herhalingen in het begin van een zin. In de kleine prentjes zijn alleen de hoofdzaken verbeeld, vaak alleen een detail van een situatie. Zwarte pentekeningen in combinatie met aquarel. De achtergronden spelen geen rol en zijn daarom wit gelaten. Een heel mooie combinatie van korte tekst en kleine, fijne tekeningetjes die elkaar heel goed aanvullen. De hoofdzaken zijn duidelijk; meeleven met het gansje dat geniet van zijn laarsjes, bedroefd is als ze zoek zijn en tenslotte opluchting als ze weer teruggevonden worden.

Leuk, eenvoudig prentenboekje voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...