Gezonde produkten, gezond gebit

13 maart 2011 door  
Geplaatst in Wist je dat

gezonde-voeding-gezond-gebitVoeding speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van onze tanden. Ook kun je specifieke producten eten om er voor te zorgen dat je tanden mooi worden en blijven.

Wortels, appels en selderij

Eten en drinken zoals koffie, thee, blauwe bessen en rode kunnen verkleuring van je tanden veroorzaken. Door regelmatig wortels, appels en selderij te eten wordt de verkleuring van je tanden op een natuurlijke manier tegengegaan.

Kaas en tandbederf

Kaas bevat een aantal stoffen zoals calcium, fosfor en bepaalde eiwitten die voorkomen dat je cariës (tandbederf) krijgt en waardoor je tandplak (laagje bacteriën) minder kans geeft.

Rozijnen en bacteriën

Rozijnen zorgen ervoor dat bacteriën zich minder goed aan je tanden kunnen hechten. Daarmee voorkomt het tandplak.

Groene thee en tandvlees

Het drinken van groene thee is goed voor je tandvlees. Het voorkomt onder andere dat je bloedend tandvlees krijgt. Ook zijn er aanwijzingen dat bacteriën zich minder goed aan je tanden kunnen hechten, en zorgen er daarmee voor dat je mooie en gezonde tanden houdt.

Suikervrije kauwgom

Het kauwen van kauwgom zorgt er voor dat je gebit gereinigd wordt, omdat bacteriën minder goed op je tanden blijven zitten. Koop wel suikervrije kauwgum.

Nog meer tips over een gezond en stralend gebit?

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...