Genieten van eenvoud

1 maart 2010 door  
Geplaatst in Lifestyle

terug-naar-eenvoudHet klinkt mooi, Eenvoudig leven, maar hoe doe je dat eigenlijk? Vroeger toen alles nog eenvoudig was, en iedereen arm was het leven toen minder spannend? Tegenwoordig puilt ons leven uit, materialistisch en geestelijk. Iedereen is nerveus en gejaagd, is het zo dat we allemaal terug verlangen naar een eenvoudiger bestaan? Rustiger, Serener en als in een langzamer tempo dat zou toch echt een hele stap vooruit zijn als we dat level zouden bereiken.

De dagen zijn tekort

Heb jij ook niet het idee dat je jezelf steeds achterna loopt, alsof je in je eigen schaduw loopt? We leven in overvloed, we zwemmen er als vissen in en merken het overvloedige niet eens op. Overvloed op iedere terrein, het aanbod wat in iedere winkel word gepresenteerd. Iedere auto die op de weg rijdt, alles word teveel vandaar de ellenlange files die er dagelijks op de Nederlandse wegen staan. Niemand word er vrolijker van, maar niemand weet de weg terug. Bekijk de overvloed aan je mailbox, sms’jes, chat, twitter en blog het is niet gek dat we door deze overvloed tijd tekort komen. De dagen van 24 uur zijn tekort omdat we leven in overvloed.

Eenvoudiger leven

Wat is nou echt belangrijk, laten we daar eens wat vaker bij stil staan. We moeten op aarde zien te overleven, we moeten zorgen dat we een dak boven ons hoofd hebben en dat er voldoende te eten en te drinken is. Als we dat op de rit hebben moeten we zorgen dat we emotioneel geborgen zijn, dat je een intiem en veilig gezelschap in je leven om je heen hebt. Ben je over deze 2 dingen tevreden in je leven dan ga je je richten op de rol waar je je buiten op kan richten. Wat kun je  betekenen in de maatschappij, welke reputatie wil je behalen of wil je proberen rijk te worden? Bij deze ontwikkeling hoort een levensstijl en in deze fase gaat het vaak mis qua eenvoud. We willen vaak meer groeien, meer investeren en dus lopen we ons zelf voorbij. Een conclusie, eenvoudiger leven met minder geld zou ons dus verrijken en verdiepen. Het zou ons terug brengen naar wie we daadwerkelijk zijn.

Genieten van je eigen ontwikkeling

Het klinkt mooi, maar uiteraard is dit niet het leven waarin wij verkeren, de maatschappij vraagt nou eenmaal veel van ons. Zolang we maar leren om op tijd te ontspannen en stoppen met streven naar overvloed en van weinig dingen spijt hebben in het leven. Als er geen spijt heerst rond de ambitieuze tocht van de maatschappelijke ladder, dan kan ook jij genieten van eenvoud. Eenvoud geeft de doorgroei van jou persoonlijkheid naar de hogere trap van jou ontwikkeling.

Reacties

1 Reactie op "Genieten van eenvoud"

  1. judith op 5 maart 2010 21:22 

    Helemaal mee eens

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...