Geef seks de aandacht die het verdiend

10 februari 2009 door  
Geplaatst in Liefde & Lust

stel-verliefdHoe geef je als ouders seks de aandacht die het verdiend? Sinds de komst van de kinderen is seks gezakt op de prioriteiten lijst en niet bewust of omdat we dat willen als ouders, maar puur omdat je dag gevuld word door de verzorging van je kinderen. Je dagen worden gevuld met het zorgen voor de kinderen, je huishouden doen en daarnaast ook nog je werk en sociale contacten bijhouden. En als de kinderen dan moe maar voldaan liggen te slapen, is jouw energie op. Zo’n dag vreet energie, en begrijp me niet verkeerd want voor geen goud dat ik het ouderschap in wil ruilen, maar de passie en de Fun van de slaapkamer met partner verdiend toch zeker ook alle aandacht.


Geniet van quality time met je partner

Zijn er momenten dat er avonden speciaal gepland zijn voor de liefde? Het is een gesprek wat met veel van mijn vriendinnen regelmatig word besproken en ik moet eerlijk zeggen de antwoorden vallen mij een beetje tegen want bijna allemaal geven ze alle energie aan hun kinderen en de partner word een beetje vergeten. Met als gevolg dat de seks is gezakt op je prioriteitenlijst. Eigenlijk hoor ik niemand zeggen, dat ze niet van seks houden. Hoe is het dan mogelijk dat na het krijgen van kinderen dit moeilijk is op te brengen in veel gezinnen? De meeste moeders verlangen naar rust, ze zijn uitgeschakeld en hebben geen energie meer om zichzelf te geven aan hun partner.

Moeders zijn niet sexy, maar een vriendin of vrouw wél

Kun jij nog helemaal geven terwijl je kinderen op bed liggen of beneden voor de televisie hangen op zondagochtend? We zijn de hele dag serieus bezig, het is toch heerlijk om met je partner te spelen en weer even stout te zijn. Seks geeft energie maar dat is wat we dan toch snel weer vergeten. Als moeders mogen we de aandacht voor seks niet verliezen, we moeten alles leren te laten vallen en aandacht te geven aan onze relatie. Wat zou er nodig zijn om die passie weer te voelen? We moeten teruggrijpen naar die eerdere prettige ervaringen, waarom vonden we onze partner zo spannend en leuk. Het zit hem vaak in tijd vrij maken voor elkaar, juist wanneer we zo’n druk gezinsleven leiden. Neem eens een oppas in huis, ga lekker samen uit en probeer weer die spanning van toen terug te krijgen. Doorbreek de dagelijkse sleur, steek eens wat vaker een kaarsje aan en neem er een lekker wijntje bij. De basis voor seks, een goede sfeer, is alvast gelegd.

Liefdevolle aanrakingen zijn van levensbelang

Als er weinig aandacht over blijft voor seks, betekend dit ook dat er weinig ruimte is voor jou als sexy vrouw. Doorbreek de cirkel, en laat het vuur van je relatie niet doven. Een baby groeit niet zonder liefdevolle aanrakingen, maar dit geldt ook voor ons als ouders. Intieme aanrakingen zijn van levensbelang. Stap uit je moederrol en voel je begeerd. Seks helpt je lekker in je vel zitten, je bloeit er van op. Seks laat je terug komen tot het vrouw zijn, stel je open en laat seks je verrijken.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...