Eerste hulp bij kinderen

30 december 2008 door  
Geplaatst in Ouderschap

ehboDe nieuwsgierigheid van kinderen op het moment dat ze de wereld aan het ontkennen zijn, kan soms leiden tot ongevallen klein of groot.
Op alle leeftijden kan dit voorkomen, de meeste ongelukjes vinden in en om het huis plaats. Maar wat doe je op het moment dat er weer een ongelukje gebeurt? Ben je alert, weet je welke actie je moet ondernemen, of schiet je helemaal in de stress?

Uiteraard kun je dingen proberen vóór te zijn, je kan je huis kindveilig maken. Te denken aan, beveiligen van stopcontacten, traprekjes, beveiliging op keukendeurtjes maar wat je ook doet, niet alles is te voorkomen. Door het enthousiasme van kinderen struikelen of vallen ze nou eenmaal sneller als dat wij volwassenen dat doen. Het is wel zo prettig als je als ouder weet hoe je moet handelen bij kleine ongevallen.
Een pleister plakken of een zwelling koelen lukt ieder ouder nog wel, maar om je nu verder te verdiepen in ongevallen bij kinderen bestaan er ook cursussen
“eerste hulp bij ongelukken bij kinderen”. Via internet is ook verschillende informatie te vinden, om je vast wat inspiratie te geven hier wat tips.

Eerste hulp in huis

Eerste hulp aan kinderen

Opleiding eerste hulp voor kinderen

Indien je belangstelling hebt om een cursus  “eerste hulp bij ongelukken bij kinderen” te volgen kun je informatie vragen bij een thuiszorgcentrum of consultatiebureau bij jou in de buurt. Er zijn zelfs verzekeringsmaatschappijen die deze cursussen gedeeltelijk vergoeden, dit is wel afhankelijk van de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten.

3 tips om een cursus aan te bevelen:

Tip 1: Zorg dat de kennis op doet om rustig te kunnen handelen in nood.

Tip 2: Zorg dat je zekerder word in een situatie die altijd onverwachts komt.

Tip 3: Zorg dat je leert adequaat te handelen.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...