Een goed ontbijt de basis voor elke dag

8 februari 2011 door  
Geplaatst in Ouderschap

start-je-dag-met-een-ontbijtWist je dat je van een goed ontbijt afvalt? De meeste mensen slaan het belangrijkste van de dag over, je start je dag met een goed ontbijt. En niet om 12 uur, maar direct na het opstaan. Geen tijd of geen zin is de meest voorkomende redenen om het ontbijt over te slaan. En denk nou niet dat je er slanker van word, het tegendeel is waar. Een goed ontbijt is onmisbaar voor een goede gezondheid.

 Voorkom de last van lekkere trek

Dat eerste bakje koffie stelt vaak het honger gevoel uit, waardoor vele mensen het ontbijt over slaan. Het gevolg is dat er tegen 11 uur een lekkere trek ontstaat, dan word de eerste boterham of een vervanger gegeten. Het is bewezen dat dit echt een verkeerde keus is, men moet om goed te kunnen functioneren en bij aanvang van werkzaamheden een ontbijt genuttigd hebben. Van alle energie en voedingsstoffen die een mens nodig heeft moet 10 tot 15 % uit een ontbijt gehaald worden. Doe je dit niet, dan blijf je de hele dag achter jezelf en achter de feiten aanlopen.

 Kinderen moeten ontbijten

Het belang van ontbijten voor kinderen word in de jaren negentig ook onderschat. Uit onderzoek blijkt dat 13 % van de Nederlandse tieners niet meer ontbijt. Daar tegenover staat dat er steeds meer kinderen dikker worden, is er een verband tussen overgewicht en overslaan van het ontbijt? Dat verband is er wel degelijk, blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit. Het verband blijkt zelfs sterker te zijn dan tussen overgewicht en alcohol.

 Gezondheidsredenen om goed te ontbijten

Genoeg redenen om vanaf nu toch dat ontbijt te nuttigen. Het verbetert je concentratie, alertheid en daarmee dus je prestatie op school en werk. Zet je wekker vanaf nu dus een kwartiertje eerder om te ontbijten. Een boterham, een stuk fruit, glas zuivel daarmee leg je een goede basis voor de dag.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...