De misverstanden en de strijd

2 januari 2009 door  
Geplaatst in Liefde & Lust

misverstanden-mannen-vrouwenDe kloof tussen de seksen, zijn in de 21ste eeuw nog net zo actueel als toen Adam voor het eerst in conflict kwam met Eva. Al die jaren dat er onderzoek wordt gedaan tussen mannen en vrouwen, zijn er tienduizenden vragen gekomen die niet altijd beantwoord kunnen worden.

 Waarom gedragen mannen en vrouwen zich zo?

We blijven ons verbazen hoe het komt dat de andere sekse zich zo gedraagt. We kunnen ons hierdoor machteloos en gefrustreerd voelen, omdat we gewoon weg niet weten hoe te moeten handelen op het moment dat we elkaar niet begrijpen. Hoe komt het dat wij denken dat mannen niet luisteren en liegen? Hoe komt het dat mannen denken dat wij geen kaart kunnen lezen en alleen maar geïnteresseerd zijn in kleding en schoenen kopen?

Misschien weten we te weinig van elkaar?

Want zeg nou eerlijk wat weet je nou écht van je partner? Luistert hij naar je als je wat zegt en wat vangt hij dan op? Is het dan toch zo dat mannen meer ruimtelijk inzicht hebben dan wij vrouwen? En wie van jullie kan het beste parkeren? Bij ons ben ik dat, dat is hetgeen wat ik mezelf inpraat. Maar uiteindelijk ga ik nu in 2009 dan toch maar bekennen dat ik niet kan file-parkeren. Hoe zit dat bij jullie, durven jullie elkaar te vertellen waar de fouten en irritaties zitten? Zonder er omheen te draaien, maar gewoon to the point? Hoe start je zo’n gesprek, wie begint er met praten?

Ik daag jullie uit, om mij te inspireren.

Dingen die mannen doen die vrouwen irriteren en dingen die vrouwen doen die mannen irriteren!

Reacties

2 Reacties op "De misverstanden en de strijd"

 1. Renzo op 15 juni 2009 10:34 

  Ik heb werkelijk geen idee waar dit op gebaseerd is, Olga. Hoezo mannen niet kunnen praten? Mannen kunnen heel goed praten, alleen niet als vrouwen.
  En: waarom wordt het vrouwelijke hier als norm gezien?

 2. Olga op 16 juni 2009 07:15 

  Hallo Renzo,

  Uiteraard nooit bedoeld om een verkeerd beeld neer te zetten, misschien inderdaad verkeerd omschreven. Ik heb de kreet meteen aangepast! Wat ik met dit artikel probeer duidelijk te maken is hoe relaties tussen mannen en vrouwen worden bepaald door hun biologische verschillen. Mannen kunnen maar één ding tegelijk, vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht. Een van de vele verschillen tussen man en vrouw. De verschillen tussen man en vrouw zijn biologisch en mentaal bepaald. Mannen en vrouwen gedragen zich anders omdat hun hersenen anders zijn opgebouwd, waardoor ze de wereld niet op dezelfde manier waarnemen. Vanuit de invalshoek van de sociobiologie, waarbij menselijk gedrag verklaard wordt aan de hand van erfelijkheid en evolutie, wordt achtereenvolgens een aantal gebieden van menselijk gedrag en functioneren behandeld.
  denken, praten en luisteren, ruimtelijk inzicht, de chemische huishouding van het lichaam, seksualiteit, liefde, romantiek en relaties.

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...