Fashion & Trends

23 december 2008 door  
Geplaatst in Lifestyle

catwalk-fashion-show3Luxe eenvoud en vrouwelijkheid dat is de Fashion waar de catwalks van vol stonden. De variatie die je aantreft van elegantie gecombineerd met heftige volumes. Nieuwe en oude lijnen wisselen elkaar af. De inspiratie die gehaald word uit de jaren ’40 , ’60 & ’80 de luxe stoffen die gemixt worden eenvoud. Oversized leeftruien, baggy pants en sobere tinten worden afgewisseld met opzichtige bloemenpatronen.

In Milaan ontwaarden vooral gestructureerde eenvoudige belijningen. Veel top designers lieten zich inspireren door de vrouwelijke jaren ’40 en ’50 met hun slank gesneden silhouetten. In Parijs lag de focus op de uitgesneden vormen. Het ‘Key Word’  was daar Chic. In New York werd je weggeblazen door de eenvoud en het minimalisme. Maar ondanks de verschillen, het totale concept moest samenvatten ‘Luxe vrouwelijkheid’

De trend op het gebied van accessoires

Luxe is het wachtwoord en zo moet de uitstraling zijn. Vaak worden hoeden, tassen, schoenen en shawls gebruikt om een tegenstelling in de look te creëren, maar over het algemeen gebruiken de topdesigners dit jaar hun luxe accessoires om hun outfit te complimenteren. Grote hoeden, strakke mutsen, gekke petten, hippe haarbanden en super gave hoofddoeken; zijn dé trend van dit seizoen. Als je deze winter mee wilt lopen met de trends, dat gaat je hoofd gepaard met een hoofddeksel! Tijdens de Fashion week werd duidelijk dat alle ontwerpers hun creativiteit hadden losgelaten op het ontwerpen van een prachtige hoofddeksel. Veel hoeden en petten werden gemaakt van leer, maar ook van andere hoogwaardige materialen als bont en veren werden terug gevonden in de hoeden en petten ontwerpen. Of deze trend zich hier in Nederland gaat voortzetten zal mij benieuwen!

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...