Budget tips van jij moeder

16 februari 2010 door  
Geplaatst in Ouderschap

budget-tips-luiersDagelijks het leven als een feestje zien, dan zul je zelf je slingers op moeten hangen. Met wat financiële tips voor moeders van jij moeder moet dit het leven leuker maken. Echt een sport aan het worden voor mij, leuk voor weinig aanschaffen maar ook besparen op veel dingen in het dagelijks leven. Ik vind het leuk om ermee bezig te zijn, zodat ik het geld wat ik dan overhoudt weer aan andere dingen uit te geven. Wat jij als lezeres met de tips doet is aan jou, maar ik wil ze jou niet weerhouden. Het geld kunnen we maar één keer uitgeven en minder voor meer is voor iedereen fijn. Iedere ouder is geholpen met tips en tricks bij het besparen van uitgaven.

 Kies jij voor merk of huismerk luiers

Mijn advies, stop met het kopen van merkluiers. Iedereen heeft zijn voorkeur en dat mag ook. Maar als je wil besparen op uitgaven is dit echt de moeite waard. Huismerk luiers zijn vaak net zo goed, begin zelf met testen van luiers door 1 pak aan te schaffen. Kijk of dat jou kleintje tegen de materialen kan en dus geen luieruitslag krijgt. Indien dit wel het geval is, test je de een andere pak huismerk luier. Luiers zitten vaak een paar uur om de billetjes van jou kleintje, de merkluiers beloven vaak heel veel. Maar is het reëel als jou kind de luier maar een uurtje of 3 gemiddeld draagt? Voor de nachten geldt een ander verhaal, hier worden heel wat uurtjes gemaakt en in de nacht passen kindjes vaak veel. Mijn tip, wissel van luier als je zelf naar bed gaat je kindje word er vaak niet eens echt wakker. Het is het proberen waard, vooral je merkt dat je kindje in de morgen nat is. Dat is niet lekker wakker worden, toch?

Prijsvergelijk van huismerk luiers

De prijzen van luiers verschillen veel van elkaar van iedere winkel tot ieder huismerk. Probeer voor jezelf een lijst te maken, met prijs en aantal in verschillende merken. Is het echt goedkoper als de inhoud meer bevat van het goedkopere merk als de duurder aanbieder minder inhoud bevat. Als je de luiers hebt gevonden, die financieel betaalbaar is en die zeker de billetjes van jou kindje verzorgt. Dan is het verstandig om de luiers in een aantal pakken aan te schaffen op het moment deze in de aanbieding is.

Gouden tip voor het oplossen van luieruitslag

Mocht U kindje toch luier uitslag hebben, heb ik hier een tip die goud waard is. Pak een ei, zorg dat eiwit en eigeel gescheiden word. Klop het eiwit op tot een schuimende massa, giet dit over de billetjes van je kleintje. Het eiwit geeft een laag over de billetjes, wat het herstel een extra boost geeft. De volgende ochtend is het vaak al een stuk rustiger.

Lees hier meer budget tips

Reacties

2 Reacties op "Budget tips van jij moeder"

 1. sandra op 27 augustus 2010 16:03 

  Een goede tip tegen luieruitslag is maizena erop doen, werkt ook heel goed.
  lLeuke site trouwens.
  Liefs sandra

 2. marianne peters op 4 oktober 2010 12:24 

  Een oud huismiddeltje dat prima werkt bij luieruitslag, maizena.
  De baby billen hiermee bepoederen, en de uitslag is binnen no time verdwenen.

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...