8 maart Internationale vrouwendag 2011

26 februari 2011 door  
Geplaatst in Tips en Tricks

Internationale-vrouwen-dag-2011Internationale vouwendag 2011, kom je dit mee vieren? Op 8 maart is de 100ste internationale vrouwendag 2011 een feit. Om deze heugelijke dag van de vrouwen emancipatie, niet zomaar voorbij te laten gaan, hebben een aantal ondernemers de handen in elkaar geslagen om dit evenement voor onze regio groots te organiseren.  Initiatiefneemster voor dit evenement is Hanna Koedam. Het wordt een evenement dat bomvol staat van inspirerende, vrolijke en ondernemende activiteiten. Er zullen workshops gegeven worden en sprekers die tot de verbeelding zullen spreken zijn aanwezig. Kortom een dag waar iedere vrouw, ondernemend of niet bij aanwezig moet zijn.  Voor onze regio Gorinchem e.o.zeker een welkome ontwikkeling v.w.b. de ontwikkeling van de Vrouw van 2011, want dit is ons Thema.


(bron: vrouwendag-gorinchem)

 
 

Geschiedenis van Internationale vrouwendag

Internationale Vrouwendag werd voor het eerst uitgeroepen door Clara Zetkin op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910, waaraan 100 mannen en vrouwen deelnamen uit 17 landen. Hoewel de aanleiding de massale staking was op 8 maart 1908 in de Verenigde Staten van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht, stond de strijd voor algemeen kiesrecht aanvankelijk centraal. De jaren daarop werden in een groeiend aantal landen op 8 maart demonstraties en vergaderingen gehouden. De Eerste Wereldoorlog maakte een einde aan dit gebruik.

Femininistische beweging jaren ’60

Met de opleving van de feministische beweging in de jaren zestig kwam de belangstelling voor een internationale vrouwendag weer terug en sinds de jaren zeventig wordt er in veel landen aandacht aan besteed. In veel socialistische landen is op 8 maart een officiële feestdag en in 1978 werd de dag door de Verenigde Naties als feestdag erkend.

Vrouwenbeweging in 1978

Vanaf 1978 wordt in Nederland door veel vrouwengroepen gezamenlijk 8 maart gevierd. De bedoeling van de dag is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen.

10 Feiten over vrouwen

 1. Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking
 2. Vrouwen doen 66% van al het werk
 3. Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen
 4. Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen
 5. Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw
 6. Van alle armen op de wereld is 75% vrouw
 7. Van alle analfabeten op de wereld is 66% vrouw
 8. Van alle vluchtelingen op de wereld is 75% vrouw
 9. Van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is 36% vrouw
 10. Vrouwen in Neder land verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen

Reacties

2 Reacties op "8 maart Internationale vrouwendag 2011"

 1. Cindy op 27 februari 2011 00:58 

  Wat leuk dat je een artikel hebt geplaats.
  Internationale dag van de vrouw – vrouw van 2011 Gorinchem
  Inschrijven kan via deze site:
  http://www.ttmcommunicatie.nl/vrouwendaggorinchem2011
  Een tipje van de sluier voor de programmering:
  Mirjam Goud (Zumba), Sanne van Soest (Lachcoach), Renze Ferweda (zangcoach), Daniel Roos (optreden, Rob de Best (de Wet van Sinterklaas), Odette Meijer (Burnout preventie,Hans Keuren & Jill Yohai (Brainstormsessie),Stanza (Djembe workshop)
  17.20 afsluiting: hapje drankje: netwerken
  Muzikale afsluiting, Daniel Roos

  Daarnaast zullen er nog verschillende workshops op inschrijving te volgen zijn en is er een markt waar allerlei producten te bekijken, te voelen, te proeven en te koop zijn.

  Voruwelijke ondernemers die nog gebruik willen maken van deze unieke mogelijkheid om hun bedrijf te profileren voor een groot (vrouwelijk) publiek, er zijn nog enkele plaatsen op de markt. Wie het eerst mailt, wie het eerst maalt, mits passend in het geheel natuurlijk.

  Wij staan te popelen om er een enorm succes van te maken en te laten zien wat enthousiasme en verbinding tot stand kan brengen.

  Tot 8 maart, Warme groet!

 2. Ester op 3 maart 2011 08:36 

  Wat ontzettend leuk dat er zoiets is in Gorinchem. Precies wat we nodig hebben. Meestal ga ik naar andere steden voor workshops en dergelijke. Dat het nu in mijn eigen stad wordt gehouden vind ik gaaf. Er wonen veel ondernemers in Gorinchem e.o. en dat er speciaal wat voor de vrouw georganiseerd wordt is wel heel leuk. Ik kijk ernaar uit.

  Ik kom zeker deze dag!!!

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...