10 Praktische tips voor een stralend gebit

13 maart 2011 door  
Geplaatst in Lifestyle

10-praktische-tips-stralend-gebitMooie, gezonde tanden zijn uw visitekaartje en een belangrijke factor in uw leven. Breeduit lachend door het leven gaan zorgt voor kansen in de maatschappij. Maar ook voor uw gezondheid zijn gezonde tanden belangrijk. Een slecht gebit geeft ontstekingen, een slechte adem, spijsverteringsproblemen. Tandplaque is de grootste oorzaak van problemen in de mond, zoals gaatjes, tandvleesontsteking en parodontale afbraak (parodontitis). Een goede mondhygiëne is erg belangrijk om een gezond gebit te hebben en te behouden.

 1. Poets minimaal twee keer per dag je gebit, en doe dit secuur om gaatjes en tandplak te voorkomen.
 2. Gebruik tandpasta met fluoride, deze stof helpt je glazuur beschermen tegen zuren. Het maakt je tanden minder kwetsbaar.
 3. Flos je tanden om etensresten te verwijderen. Doe dit na ieder maaltijd, want de etensrestjes tussen je tanden veroorzaken vaak de onaangename geur uit je mond.
 4. Spoel je mond met mondwater, het dood de bacteriën in je mond en zorgt voor een heerlijk friss adem.
 5.  Bezoek regelmatig de tandarts en de mondhygiëniste.
 6. Ontevreden over de stand van je tanden? Raadpleeg dan de tandarts of orthodontist, het is nooit te laat om in actie te komen.
 7. Een gele aanslag op je tanden? Wees bewust van vlekveroorzakende drankjes en beperk ze. Wil je je tanden laten bleken voor die hagelwitte smile? Raadpleeg je tandarts voor advies.
 8. Ben je een dag onderweg, neem dan een tandborstel en tandpasta mee. Flosdraad of tandenstokers is uiterst geschikt om na iedere maaltijd te gebruiken.
 9. Besteed aandacht aan je tandvlees. Masseer tijdens het poetsen zachtjes het tandvlees. Op die manier blijft je tandvlees gezond en voorkom je vervelende ontstekingen.
 10. Poets elektrisch, het is aangetoond dat men beter poetst met een elektrische tandenborstel.

Wil je weten welke specifieke produkten, een gezond resultaat op je gebit hebben?

Reacties

1 Reactie op "10 Praktische tips voor een stralend gebit"

 1. Silvie op 15 januari 2013 14:31 

  Hallo,
  ik ben voor mijn kaderopleiding een eindwerk aan het maken over mondhygiëne bij ouderen.
  zou u mij tips kunnen geven voor het behouden van een goed mondhygiëne bij ouderen?
  alvast bedankt

  groetjes
  Nicolaes Silvie

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...